Friday, December 23, 2011

Friday's thought


Assalamualaikum

say tata to classes and hello to final exam
yeahhhhhhhhhhhhh >.<

dear Mr Final, please be gentle to me.
huhu!

Financial Accounting Fundamentals
Management Accounting Fundamentals
Intermediate Accounting
Malaysian Taxation
Principles and Practice of Management

DONE!

Good Luck for those who are in the same shoes with me. 
Fight! Fight! Fight! ;)

okey senget!
don't know why. so sengetkanlah kepala anda yea.
hehehe

take care guys!!!
do pray for my success and i also pray for yours.
insyaallah.
MAY ALLAH EASE :)



Sunday, December 18, 2011

say hello to kitty!!!! ;)


Assalamualaikum

today i just went to pavilion AGAIN, haha!
but with one mission 
TO BUY HELLO KITTY STUFF!!

actually i found all those stuff last week at TANGS Pavilion KL but then felt hesitate to buy them. everything is sooooo cute and i just can't take them out of my mind until i decided to go back to Pavi and bought them. 

yeay!!! feel so satisfied on buying these adorable things. teheeee~
(tdoq lena dah lepas nie) :D

hello kitty shower gel, hello kitty shower n lotion (small size) and hello kitty lotion

weeee... my collection is increasing :D

thanx to my friends fiqa n ena sebab sudi teman si keciq cumey molek nie kuar semata2 nak beli hello kitty nie jer, hahaha! sayang kowg lebihhhhhh! ^_^

left, ena. right, fiqa :)

tokyo street level 6, Pavilion KL

merry Christmas, hohoho :p

giant bears outside Pavi. auuuummmm~

:)

that is all for now.
lets get back to the right track.
STUDY!!!
final exam is just around the corner. grrrrrr~

toddles~ :))

Saturday, December 10, 2011

LEP Night 2011 :)


Assalamualaikum


LEP Night is Language Enhancement Program Night.
It comprise of arabic, english and also bahasa. Briefly explain, it is a language competition among all uia students whether in gombak, pj or nilai.
so on Wednesday night was the closing and prize giving ceremony. i'm one of the contestant, hahaha! (betuah sgt aku nak masuk kn) i'm only one of the committees. I represented as protocol committee. ehem2~ 
ushering the VVIP tawww~ :D

here are some photos during the night.
do enjoy~

"labeling" task

after done with the work, went back to mahallah to prepare for the night event

ehem2~ ustazah pilihan yg x berapa nak terpilih! :p
theme color for the night were purple and black ;)

affiqah and afiqah :))

fida, atin najwa, fiqa and ateen fiqah :)

from the left : Kak Fiza(team leader), me and fiqa again 

-gigantic family-
good job everyone!!!! ;)

spot the pink one, lari tema. hehe!
we went crazy after all the hard work. *_*
(tp xda laa crazy mna sgt pown)

purple everywhere!!! 

for reading and visiting :D

have a nice weekend peeps~ 
^_^


Sunday, December 4, 2011

shopPINK WISEly?????


Assalamualaikum

hello there!!!

Year End Sale a.k.a YES is happening now.

i'm one of the "VICTIMS" of this unhealthy event. grrrrrrr~
FRIDAY (2ndDEC2011)
dalam keadaan separuh sedar, aku telah menghabiskan entah berapa hinggit (xnak kira sbb tkot kna heart attack) di ROXY dan jga iSETAN KLCC. banyak sangat kot SALE sampai juling mata yang kecik molek nie, huhuhu!

my peers pown terkena tempiasnya, haha!

 plastic bag bigger than me -.-

mek DILA and mek SAZA pown x ketinggal mendermakan duit
utk mendapatkn barang2 yang diingini, tehee~

nie mencuci mata dekat candylicious@KLCC
sesiapa yang terasa nak bagi choc/candy yg cute n unique kepada insan tersayang
silalah dtg ke candylicious nie.
berbaloi-baloi!! :D

then kitowg had lunch at NANDO's (duit kuar mcm ayaq lg) and makan petang merangkap dinner kat food court (bajet ckit). sampai uia berlari2 dalam hujan menuju ke mahallah, owh sangat romantik rite?? :p

the next day
(3rdDEC2011)
masih lagi dalam keadaan separuh sedar, keluar menonton wayang dengan bestie!


filem : OMBAK RINDU
location : GSC Mid Valley
time : 2.05 p.m

on that day, jalan sambil pejam mata, tetapkan iman kuatkan niat,
KELUAR HANYA UNTUK MENONTON WAYANG, X BOLEH BELI BENDA ALAH LAIN SELAIN MAKANAN! hehe. alhamdulillah, mission accomplished~ ^_~

nie bestie saya
kami kawan sejak dari dalam perut lg! okey tipu -.-
kami kawan sejak tadika sampai sekolah rendah n dapat ke sekolah menengah yang sama but hanya bertahan di sekolah tersebut selama berapa minggu tah, lastly 2,2 insan ini berpindah ke sekolah lain yg berbeza, terpisah kejap. tapi PERSAHABATAN kami x pernah TERPISAH and it will NEVER happen!
set ckit Kak Long~ hehe!

to conclude, skang nie dah dalam keadaan FULLY sedar and tengah confuse untuk membeli/mendapatkan sesuatu yang memang dah lama diidamkan. bajet dah cukup tapi tetiba terasa hesitate plak sbb klu bli skang, benda2 lain memang dah x boleh bli dah. klu x nanti OVERRRRRR bajet! huhu..
what should i do??????? *_*






p/s : ombak rindu best gilaaaaa okey, barang siapa yang plan nak g tgk 2 sila bwk tisu byk2. hik3~


Thursday, November 17, 2011

CUAK!!!


Assalamualaikum

hye!!
semalam kan ada satu incident yang berlaku di bilik kitowg (kitowg refers to me myself, n 3 owg kawan yg lain). sedang kitowg semangat berborak sambil makan roti untuk supper, lebih kurang pukul 11 malam tetiba jer lantai kat tengah bilik kitowg nie mengelembung and pecah. bunyi dia macam gempa bumi jer. takot gle kot, huhuhu! memang cuak gle kot. meh nak tunjuk sikit rupa dia yea..

1

2


boleh tahan panjang jugak laa tempat yang defect. tadi baru pegi buat report kat mahallah office. hope diowg akan baiki cepat la. x berani kitowg nak stay lama2 kat bilik 2. nasib baek laa kat compartment kitowg xder jadi pape, just depan 2 jer yang rosak ckit. huuu~


key la, till the next post.
nak siap2 g class plak..
tata ;)



p/s : ari nie ponteng satu class yang awal pagi td sbb mata x mampu nak angkat, hik3~



Sunday, November 13, 2011

sevenhundredandthirty...


Assalamualaikum

love begins in a moment, grows over time, and last for eternity.

HAPPY SEVEN HUNDRED AND THIRTY DAYS!!!


seandainya telah ENGKAU catatkan
dia milikku dan tercipta untukku
satukanlah hatinya dengan hatiku
titipkanlah kebahgiaan antara kami 
agar kemesraan itu abadi..

jadikanlah dia yang halal untukku
semoga dia dapat membimbingku kejalan yg diredhai MU..


^_^



Sunday, November 6, 2011

Festival of Sacrifice


Assalamualaikum

Eid al-Adha or "Festival of Sacrifice" is an important religious holiday celebrated by Muslims worldwide to commemorate the willingness of Nabi Ibrahim A.S to sacrifice his son Nabi Ismail A.S as an act of obedience Allah, before He intervened to provide him with a cow to sacrifice, instead of his own son. 
-wikipedia-

so until now, Muslims who can afford to do so sacrifice their best domestic animals (sheep, cows, goats, camels) as a symbol of Nabi Ibrahim's sacrifice. let me show you guys some pictures that i got this morning during my eid al-adha celebration at my uncle's. 

they were bergotong-royong for slaughtering the cows








that's all i think. till the next post~
Happy eid al-adha guys!!
may Allah shower His blessing upon us..
enjoy your raya.. ;)



Wednesday, November 2, 2011

wordless wednesday : Hello Kitty


Assalamualaikum

say hello to my kittiesssss.. :D





yg nie no kitty but pinky! :)

toddles~

p/s : boleh tak klu suma post nak wuat wordless?? :D


Saturday, October 29, 2011

Thank You Friends


Assalamualaikum

tiada kata yang mampu terucap. hanya ucapan jutaan terima kasih yang mampu diperkatakan. tuudiiiaaa~ ayat apa pown tak taw. abaikan. huhu!

just wanna say trillion of thanks to all my friend for a very sweet memorable birthday celebration.
love you all so much!!! ;)

special made by syazana arfiah :)

cumey sgt kot, syg nak makan.. heee~

HAPPY BIRTHDAY TO ME! 

thank you Kak Pah, hehe! :D


thank you atin najwa. ;)
bila ateen ngantok time study ateen suka main2 ngan dia. macam yang frame jongkang-jongkit 2 jgk, hehe!



thanks a lot jgk kepada rakan-rakan lain yang wish through phone, fb and also twitter.
thanks lg sekali kepada orang jauh yg call berkali-kali untuk wish birthday and also danke for the GIFT. :)

that's all!
tak taw nak tulis apa dah panjang-panjang, hehe!

till the next post..
sayonara~


footnote : D.O.B 24 Oct 1990. FOREVER 21! :)

Sunday, October 23, 2011

Islamic Performance Night


Assalamualaikum

hellllllloooo :)

di petang yang hening ini ingin ku menceritakan kisah pada malam mingguku yang lalu.. danggggg~ 
ayat dah x bley nak puitis lagi dah :p
nie cerita LAST week punya yea, dah lama bersawang kat dalam draft, huhu!

last week on saturday night, IIUM organized the Islamic Performance Night(IPN). It's actually a closing launch for the 27th IIUM Convocation Fiesta. It was quite happening and indeed I enjoyed the talk and also the performance. theme for the talk was about STUDENT LIFE and LOVE. It's kinda interesting topic to be brought and discussed with the students. 
speciaaaalllll appearance for the night were ;
Ummi Ros from Rhaudatus Sakinah
Ustaz Akhil Hayy
Devotees
Mirwana 
Hafiz Hamidon
Heliza Helmi
Wardina Saffiyah

unfortunately, Kak Dina just spent a little time with us because she got other important thing to catch up. but it still worth to see her in person and listen to her inspiring words. thanx Kak Dina, you are beautiful as the way you are. wink3~ :)

Heliza, Ustaz Akhil Hayy and Ummi Ros were the panel for the talk and Hafiz was the moderator. the talk went hilariously yet it still full with the good messages. Heliza really made the night. She is like an eye catching and very talkative. Hope to see her closer but I don't get the chance. I think none of us that went that night got the chance. haha! nevertheless, we really enjoy the performance by Devotees and Miwarna. Last of all, Ustaz Akhil Hayy sang two song, Adam & Hawa and Hambamu ft. UIA's student named Nazmi maybe, if I'm not mistaken. hehe! They were just awesome and the event end up gloriously..

thus, before you guys click the X button on the right of the top, please do enjoy the photos, teheeeee~ :D



abang MC kita yea




nie tgh practice before buat performance, hik3~

:)

that all for now..
thanks for viewing and reading, toodles~
^_^


Thursday, October 13, 2011

Choc Fair!


Assalamualaikum

hye kawan-kawan serta rakan taulan sekalian.
 last weekend di UIA nie ada convocation festival. sesak terok kot. dah macam kat tengah2 KL. then during convest 2 banyak laa yea kedai2 yang mmg banyak jugak melenyapkn duit dari purse/wallet masing-masing. teheee~

tapi yang paling best ialah chocolate fair!
started on 9th until 12th Oct, which is smlm dah abih, huhu!
choc kat situ semua harga berpatutan dan nyummy~
mostly choc 2 homemade by malaysian/islam :)

let the choc do the talking, hehe!

 

choc yang ada teddy nie mmg menggugat iman >.<

 choc upin ipin pown ada taw.. sedap3~ hehe

nie bukan orang bagi yea, nie beli untuk diri sendiri tp macam sayang nak makan, huu~

kalau nak tahu, i just spent RM15 untuk semua choc kat atas 2.
murah kan?? so untuk gigi yang KUAT dan badan yang SEHAT, sila lah makan choc banyak2. dan untuk mendapatkan senyuman yang manis pown bley makan choc banyak2 jugak. hehe! :p




last but not least, picture with Datin Norjuma Habib kat kedai tudung dia aidijuma :)
but sorry sebab gambar x clear sangat since kitowg pakai phone's camera jer, dslr xdak duet nak bli,and semua muka lapar+penat berjalan nak pegi stabaz kat convest hill nie, huu~ gigih kan kitowg?? :D

sekian saja untuk kali nie..
till then!
have a nice day peeps~ ;)