Tuesday, November 13, 2012

today!


Assalamualaikum

it's been one thousand ninety-six days and still counting....
^-^

;)



Monday, October 1, 2012

a day at Universal Studios Singapore :)


Assalamualaikum

ehemmm2.. check2 1 2 3.. hehe!
 it has been a long longgggggggg time since i updated this abandoned blog. hewhewhew~
*lazy much*

to make the story/post short, i just wanna share my experience visiting Universal Studios Singapore last week. went there with Mr Kegemaran and also his kaum kerabat. last minute plan punya keja nie (tp niat nak pegi sana mmg dah lama) but we did enjoy the day.
super duper awesome! ;)


marilah menikmati serta menghayati setiap gambar di bawah kerana di setiap gambar ada lagunya ceritanya :p



the entrance :)

 first thing to ride is transformer! 

naik 2 kali transformer nie sebab super awesome! :D

next roller coaster yg bikin jantung wa nak tercabut >.<

 welcome to Far Far Awayyyyyyy~




macho kn?? haha :p

ancient Egypt

 seriously mamat blakang 2 nsome hehe :D

si adik n abg nie tgh training nak buat part time kat uss :p

in front of the new york library 

 blakang 2 kereta kitowg yg diberi nama bumblebee :p

with the optimus prime yg gagah perkasa hik~

after having a late lunch, layan performance diowg yg mcm twins nie.
then kami pown keluar dr uss menuju ke maritime museum plak (padahal time 2 museum dah nak tutup dah) :D

 last but not least, activity kitowg kat maritime museum nie ialah buat kapal kertas hehe
but brg2 dekat museum nie cheaper n affordable as compared to uss.  
(uss kot, HARUSLAH mahal huuu)


maka dengan itu tamatlah sesi bercerita melalui gambar2, hehe!

tke cre, tata~


p/s : maaf sbb mmg byk gle letak gambar n cerita ckit2 jer sbb mmg aku dasar pemalas nak update blog n i have no idea ;(




Monday, July 16, 2012

girlfriends :)


Assalamualaikum

Location : Port Dickson, Negeri Sembilan

take 1

take 2

take 3


we are happy with the way we are
^_^



Sunday, June 17, 2012

Family Outing


Assalamualaikum

it has been a while since i last updated my blog. 
actually memang malas nak update pongg sbb ketandusan idea mahupun cerita yang boleh dikongsikan bersama. ecehhh~ so sekarang sedang ber"semester break" selama 2 minggu dapatlah aku menikmati dan memanjakan diri bersama family tersayang di rumah yang terbestttttt.

semalam me and my family went to penang. plan asal nak ke langkawi tapi tetiba x jadi maka bertukar ke penang and visited bukit bendera. my last visit at bukit bendera ialah around 15 years ago. haha banyak sgt yang dah berubah. tempat dia cantek and quiet sejuk feeling like in cameron highland. heee~ here are some photo of us during the visit :)

cabel car punya lane 

view on top of the mountain :)

i wish i can have an english style house at this kind of environment. it looks ohsemmmmm!

abah mama with si gemukss :p

 mama and her only daughter

still not ready but mama dah snap so candid yoyyyy~ 

 after visiting bukit bendera, its time for shoppingggggg! hehe melencong ke queensbay mall plak. but i didnt buy anything because nothing yang berkenan di hati. mama abah and acik jer yang membeli belah. me is sad. sigh~

me love them much!

last but not least, feeling2 ombak rindu jap. haha!


tue jer laa yang dapat diceritakan didalam post kali nie.
(padahal x cita pongg, pix jer lebey :p)

till the next post, toddles~ ;)





Sunday, May 6, 2012

another year has passed


Assalamualaikum

Another year has passed for you,
it's your BIRTHDAY!!! 

Happy Birthday, Sanah Helwah, Selamat Ulang Tahun Kelahiran, and zum Geburtsaq(betul tak) to my dearest and sweetest. May Allah showers you with many blessing, happiness, success and unlimited joy on this day ahead. I may not be physically present to stand by you and give you the best gift today, but my thoughts and prayers are always with you. 



this little girl would like to wish toooooo
 .
 .
 .
the not-so-little guy, hehe!
 

HAPPY BORNDAY Mr. KEGEMARAN!!!
do take a good care of yourself there. 
 saranghae~ hewhewhew :p




Thursday, March 8, 2012

Happy International Women's Day! :)


Assalamualaikum

"Ketika ALLAH menciptakan wanita"

Ketika Allah menciptakan wanita,
Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama, Tuhan??

Allah menjawap, "Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"
Dua tangan mesti dibersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yang boleh di gerakkan dan berfungsi baik agar dapat mengolah berbagai jenis makanan..

Mampu memberikan kenyaman bagi anak-anak..

Mempunyai pelukan yang menyembuhkan rasa sakit hati & kesengsaraan...

Dan semua cukup dilakukan dengan kedua tangan ini..

Malaikat menjawap, "Hanya dengan dua tangan ini?"
"Tetapi, ENGKAU membuatnya begitu halus & lembut..."

"Ya.. AKU membuatnya begitu lembut, tapi kamu belum dapat membayangkan kekuatan yang AKU berikan kepadanya agar ia dapat mengatasi banyak hal luar biasa"

"Apakah dia mampu berfikir?" Tanya Malaikat..

Allah menjawap, "Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan mengutarakan pendapatnya"

Malaikat itu menyentuh dadanya,
"Tuhan, ENGKAU buat ciptaan ini kelihatan lemah dan rapuh,seolah banyak sekali beban untuknya"

"Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh mengekspresikan kegembiraan, kegalauan, cinta,  kesepian, penderitaan dan rasa bangga."

"ENGKAU memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan"

"Ya. Harus! Wanita ini mempunyai kekuatan untuk mempesona lelaki..
Dia dapat mengatasi beban hidup, mampu menyimpan kebahagian dan pendapatnya sendiri..
Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit.. 
Mampu tertawa saat hatinya menangis..
Dia boleh berkorban demi orang yang dikasihinya..
Dia boleh melawan ketidak adilan..
Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia..
Hatinya terluka disaat melihat kesedihan..
Dia tahu sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuh luka.."

"CINTANYA TANPA SYARAT"

Malaikat sangat kagum, "Lalu apa kekurangannya?"

Allah menjawap, "Hanya satu hal.... Dia terkadang lupa betapa berharganya dia" 
 (T.T)


 the BEST COMPANION 


"An-Nisa" - It's about women :)


 Happy Women's Day!
May Allah shower His blessing upon us and forgive our sins and keep us on the right path for the rest of our life. Ameen! ;)


p/s : the article above  I got from someone who post it on facebook.



Sunday, February 5, 2012

Girls' Day OUT!!!!!


Assalamualaikum

I just had a lot of fun with my old friends a.k.a BFF sampai ke syurga last Wednesday. 
we went to Penang and loiter there for a day. hik3~ we visited Penang Botanical Garden or can be called as MONKEY Garden because once we arrived there, kami telah di"usher" oleh monkey2 yg sgt peramah. -.-

motif ke sana : semata-mata nak bergambar dan berjimba2 :D


percubaan pertama

percubaan kedua :)

kami ohseeemmmmmm :D

sempat ber"picnic" sebelum dikejar MONKEYYYYYYYYY *_*


randomness


sosor at the back busy choosing her new shoes while us busy camwhoring  :D


yeay~ sosor done with shopping! :D


last but not least

petite girl yang ohsem!!! :p


eventhough it just a short girls'-day-out, we were super duper enjoy and happy seeing each other after a longgggggggg time. uhuk~
till we meet again sweetheartsss.. do take care of yourselves and good luck in whatever you guys do. 
lebiuuuuuuu and mishiewwwww  much!!!

toddles~





Friday, January 27, 2012

setiap sujud terakhir ku


Assalamualaikum

Padamu yang DIA pilih sebagai imamku,
ketahuilah...
aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan.
dan aku tahu, kaupun bukanlah lelaki yang sempurna..
tetapi aku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu.
aibmu adalah aibku dan indahmu adalah indahku...


Ketahuilah...
disetiap sujud terakhir ku,
aku berdoa, seandainya telah Allah catatkan engkau tercipta untukku,
maka seiringkanlah kita dalam melayari kehidupan ini dan halalkanlah hubungan kita ini.
tetapi, seandainya engkau bukan milikku,
aku bermohon diberikan kekuatan menolak bayanganmu jauh ke dada langit,
agar aku sentiasa tenang walaupun tanpa bersamamu.....
sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala yang terbaik untuk hamba-hambanya yang lemah ini
^_^





Wednesday, January 18, 2012

wishlist!

Assalamualaikum


hello kitty duvet


hello kitty cushion


hello kitty room slipper

hello kitty flip flop

hello kitty pajama 

hello kitty mug



hello kitty coin bank

hello kitty clock

hello kitty bedroom floor mat

hello kitty note book

hello kitty padlock 

hello kitty teddy

hello kitty lappy case

hello kitty mouse


hope to get all these soooonnn..
hehe!
tata~ 
^_~