Sunday, March 27, 2011

What do i have...


assalamualaikum

actually x taw nak update per. sedang berangan2 kat dlm bilik kn, maka terbelek2 laa benda2 alah yg der kat atas meja solek 2. (solek sgt ker?? meja semak der la) hoho~ so tersa cm nak tulis about what do i have for treating my skin yg agak sensitive ini.

1st thing is : Apricot Cleansing Mousse 

ingredients : apricot kernel extract and vitamin E
product of : Nutrimetics

ianya sgt sesuai utk teenage skin, boys pown bley pkai yea.. ;)
start pakai bnd alah nie dr standard 6 smpai laa skang. x pnah tukar2, setia pada yg 1! fuyooo~ :p

2nd thing is : Bio Oil
uses : scars, stretch marks, pregnancy stretch marks, uneven skin tone, aging skin, and dehydrated skin.

since i do have a problem regarding the dehydrated skin, so bio oil is the best solution. cewwwaaahhh~ promote gle, cm dpt payment jer wuat cmnie.. huhu! alhamdulillah, its really work! thanx bio-oil!!!! ;) 
kowg letak laa kat seluruh bdn 2 or area2 yg terjejas 2, insyaallah sgt effective yea. nak mnd ngan bnd alah nie pown bley, letak jer laa beberapa titisan nye kat dlm air yg nak gna utk mnd 2 then mnd cam biasa x pyah niat cm mnd wajib pown.. gagaga~

3rd thing is : gel gamat(sea cucumber)


ingredients : purified gamat extract, methylparaben, carbomer, allantoin, green tea extract, and deionized water. 

it can protect our skin against the harmful environment agents, leaving the skin firm, supple and smooth. ( tp skin ku in x seberapa mna pown) :p it is also believe to help enhance the healing of wound, insect bite and ulcer. but, i use it when there is pimple on my face. ske2 ati aku jer kn, but alhamdulillah sgt menjadi sbb pimple 2 akan disappear without any scars. jgn plak dowk g picit2 jerawat 2, mmg x jd laa kn.. hoho~ 

4th thing is : silky white lightening pressed powder

the answer to flawless and more translucent skin! (depa laa kta) :p


5th thing is : Lip ice sheer color

 strawberry flavor!! nyummy~ hehe!

it is a unique color changeable lipbalm and it will change our lips into PINK! :D


last but not least, the result from using all those things above
jeng jeng jeng!!!!!!!! 

muka sape tah, cm mintak penampaq jer.. hahaha! :p
(tnpa sebarang edit2 yea, cuma cahaya jer kot cm over ckit) 

sekian, wassalam!
thanx coz sudi baca post yg tah pape nie, huu~

p/s : nie jer bnd2 alah yg dpkai kat muka, xder yg laen, xder make up2 segala bagai (x pnah kaji pown cmna nak pkai suma 2). hanya sekadar secalit bedak dan jga lip balm. *poyo*


Thursday, March 24, 2011

Let's support!!!



assalamualaikum


let's join the global community and switch off your lights from 8.30 p.m until 9.30 p.m on 26th of March (ari sabtu nie yea). spread this msg to encourage your friends and family to take part in this EARTH HOUR program. (poyo jer ayat) :D

support Earth Hour!!!


p/s : mari kte pakat2 wuat candle light dinner malam 2 yea.. romantic sgt~ hehehe! :p


Thursday, March 17, 2011

Hangout!



assalamualaikum

aloha!!! hehe.. last week, sy der kuar ngan rakan2 sebaya pegi berjalan2 di tepi muara.. huh??? tetbe jer kn.. actually last week g uruskan hal yg berkaitan ngan masa dpn (fuyooo), so der msa yg lbey2 2 g laa kuar jln2 ngan rakan2 seperjuangan.. ;)

kitowg g lunch kat Nando's KLCC. pdhal da day before that sy dah g mkn kat nando's, nseb baek bajet x lari klu x penat gak laa nak kejar blk. hoho.. kitowg g ari jumaat, mmg rmai laa manusia2 time lunch kn.. gigih jgk beratur pjg2 jnji dpt mkn nando's.. 
(my fren mngidam) hehe!

nie laa rakan2 sebaya sy.. sgt cumey mereka! ;)


saya n mirae.. hehe! 
to mira : xmo cdey2 dah taw.. klu cdey jgk kne blnje ateen nando's next time.. :D


nie traveler yg sesat.. owg swuh blk die g jln2.. gagagaga~


lps jln2 ngan diowg nie supposedly dah nak kne gerak g LCCT sbb mlm 2 nak blk aloq setaq, but then gigih la plak nak g carik kasut Vincci yg berkenan d ati tp xder saiz kat pavilion ari 2.. so sy decide g Mid! kat KLCC, vincci die dah ilang entah ke mne dah.. actually kat pavilion dah grab 1 psg, tp still x puas ati sbb the other one lg cute.. hoho! dah smpai kat Mid trus jer g Vincci sbb xmo terpesong niat, hehe! tp luluh hatiku ini sbb yg tnggl saiz besar2 jer, utk kaki yg kecik molek nie xder.. huhu! *skali lg redha* :(

 nie kasut yg grab kat pavillion.. *merah nye mak ngahhh* :p
yg xder saiz 2 ala2 cmnie la jgk tp color light blue.. lg sweet, huhu!


after 4 p.m dah gerak ke KL Sentral, solat sume dlu before naek bus g LCCT. kat situ smpat lg shopPINK, haha! sy TERbeli skirt labuh yg sgt sweet cm eskrem color die.. hehe! i likkkkkeeee~ lps jer tersedar yg dah nak dkt pkul 5.30 so cpt2 trun n naek bus g LCCT, tp jln laa plak jam, hoho.. nseb baek smpai TEPAT pd msanye.. klu x blk kedah jln kaki laa jwpnye.. heee..

disebabkn flight delay for 1 hour, so sy smpai d aloq setaq around 9.30 p.m.
huhu! pape pown alhamdulillah.. selamat smpai dgn cumey nye di umahku syurgaku.. :)

sekian wassalam!


p/s : sowey sbb agak lame cite nie coz yg happened last week nye, skang bwu sempat nak post.. sigh~ :D

Monday, March 14, 2011

Sorry..



assalamualaikum..

hye guys.. i would like to apology for not updating my blog since a week kot.. heee~
sorry sgt2 for those yg tag my name to post or to join some contest, currently i'm quite busy with lots of works that need to be settle in urgent.. hohoho. (cam best jer bunyi kn)

insyaallah will be updating soon. tgh carik2 idea nie.. hehe!!
tata kawan2~ ;)



Friday, March 4, 2011

Rise hands and pray!


Bismillahirrahmanirrahim

"in the name of God, most Gracious, most Compassionate"

Ya Rabbi,
I don't deserve Thy blessing of paradise,
yet I don't have the strength to withstand Thy torment of hell fire,
Thus accept my repentance,
and grant me Thy forgiveness of my sins,
for Thou, the Forgiver of great sins.

"dan Dialah yang menerima taubat hamba-hambaNya dan memaafkan kesalahan-kesalahan dan mengetahui apa yang kamu kerjakan" (al-Syuraa, 42:25)

 *pix from google* :)


renung-renungkan dan selamat beramal!
(tazkirah Jumaat) ^_^