Thursday, November 17, 2011

CUAK!!!


Assalamualaikum

hye!!
semalam kan ada satu incident yang berlaku di bilik kitowg (kitowg refers to me myself, n 3 owg kawan yg lain). sedang kitowg semangat berborak sambil makan roti untuk supper, lebih kurang pukul 11 malam tetiba jer lantai kat tengah bilik kitowg nie mengelembung and pecah. bunyi dia macam gempa bumi jer. takot gle kot, huhuhu! memang cuak gle kot. meh nak tunjuk sikit rupa dia yea..

1

2


boleh tahan panjang jugak laa tempat yang defect. tadi baru pegi buat report kat mahallah office. hope diowg akan baiki cepat la. x berani kitowg nak stay lama2 kat bilik 2. nasib baek laa kat compartment kitowg xder jadi pape, just depan 2 jer yang rosak ckit. huuu~


key la, till the next post.
nak siap2 g class plak..
tata ;)



p/s : ari nie ponteng satu class yang awal pagi td sbb mata x mampu nak angkat, hik3~



Sunday, November 13, 2011

sevenhundredandthirty...


Assalamualaikum

love begins in a moment, grows over time, and last for eternity.

HAPPY SEVEN HUNDRED AND THIRTY DAYS!!!


seandainya telah ENGKAU catatkan
dia milikku dan tercipta untukku
satukanlah hatinya dengan hatiku
titipkanlah kebahgiaan antara kami 
agar kemesraan itu abadi..

jadikanlah dia yang halal untukku
semoga dia dapat membimbingku kejalan yg diredhai MU..


^_^



Sunday, November 6, 2011

Festival of Sacrifice


Assalamualaikum

Eid al-Adha or "Festival of Sacrifice" is an important religious holiday celebrated by Muslims worldwide to commemorate the willingness of Nabi Ibrahim A.S to sacrifice his son Nabi Ismail A.S as an act of obedience Allah, before He intervened to provide him with a cow to sacrifice, instead of his own son. 
-wikipedia-

so until now, Muslims who can afford to do so sacrifice their best domestic animals (sheep, cows, goats, camels) as a symbol of Nabi Ibrahim's sacrifice. let me show you guys some pictures that i got this morning during my eid al-adha celebration at my uncle's. 

they were bergotong-royong for slaughtering the cows








that's all i think. till the next post~
Happy eid al-adha guys!!
may Allah shower His blessing upon us..
enjoy your raya.. ;)



Wednesday, November 2, 2011

wordless wednesday : Hello Kitty


Assalamualaikum

say hello to my kittiesssss.. :D





yg nie no kitty but pinky! :)

toddles~

p/s : boleh tak klu suma post nak wuat wordless?? :D