Sunday, May 29, 2011

just short...~


assalamualaikum


sometimes i wish i could just fast forward time just to see in the end its all worth it..

a quick update yeah!

sayonara~
:)

Thursday, May 26, 2011

Kembali Pulih!


assalamualaikum

hello there.. dah agak lama jgk x update kn? 
actually baru jer pulih dari sakit yg menghalang aku utk mengadap lappy nie lama2.. mungkin DIA suruh kurangkn mengadap lappy nie and lebihkan mengadap sesuatu yg lebih baek dr ini.. hoho.. 
(ayat apakah?? lyn jer..~) :D

alhamdulillah, setelah lbey kurang 2 minggu jgk aku terpaksa menelan segala jenis ubat yg agak besor jgk saiz nye mcm aku nie sakit dah kritikal sgt dah klu tgk kpd saiz ubat 2 tp okey laa utk kesihatan tubuh badan ini ku gagahi jgk menelan ubat-ubatan itu.. (pnjang plak ayat nie) hahaha! dan dkt 2 minggu jgk lah aku x kuar2 dr umah nie.. wahhhhhhhh.. terasa cm bagai katak di bawah tempurung.. cewwaahh~ dah lama aku x mengaplikasikan bahasa jiwa bangsa nie.. hehe! disebabkn penyakit itu aku terpaksa berada di rumah jer, x bley g mana2 pown.. cdey kn?? :(

so!!!!!!!!!! ESOK adalah ari yg di tunggu2! 
CUTI SEKOLAH DATANG LAGI!!! hahaha.. mcm aku plak yg skolah kn..
esk nak ajak adik aku yg x berapa nak KECIK 2 g tgk wyg cerita NUR KASIH!
dah lama nak tgkkkk, so bila dah sembuh nie mmg wayang laa tempat 1st yg akan di serang..
then next week insyaallah akan bergerak ke KL plak.. g umah abang.. weee~
siap sedia utk SHOPPINK plak yeahhhh~ ME LIKE!!!! :D

rsanya sampai kat cnie jer la kot..
jaga diri dan kesihatan yea rakan2, xmo sakit2 mcm tuan punya blog nie.. hehe!
tke cre!! till da next post~ ;)


Saturday, May 7, 2011

buat insan yg paling penting dalam hidup ini


assalamualaikum

first, lets the pictures do the talking...










sume gambar2 diatas telah diambil oleh paparazi yg sgt bertauliah.. haha! *over*
phm x per yg gambar2 tue cuba luahankan?? mst x kn.. so let me explain..
nie adalah sebahagian drpd aktiviti yg telah dilakukan oleh ibu tersayang dan sang anak.
what can i say is ibu dan sang anak nie mempunyai persamaan dr byk segi..
contohnya, ibu gemar membaca bku.. begitu jgk dgn sang anak.. (tipuuuu trok, sila jgn percaya, anak dia malaih sgt nak bka bku, apatah lg nak membaca) sigh~
ibu dan anak ini jgk mempunyai lirik senyuman yg sma.. sbb slaluw klu jmpa dgn kwn2 mama or abah and bla diowg tgk sang anak nie mghadiahkn senyuman, diowg mst kta.. "laa, muka cam mak dia.. klu senyum lg nmpk sama" hehe!! me like!!!! ;)
selain drpd itu, kami jgk berkongsi minat yg sama.. iaitu SHOPPINK!
tp skang nie mama dah slow dah bab shoppink2 nie, bg chance kat anak dia plak kot utk memenuhi rak2 kasut n almari baju yg dah sedia2 pnuh tue.. hehe! dlu klu blk umah time cuti semester mama mst akan kta "hai, beg baru plak? kasut baru lg??" then abah akan backup "alaa.. ekot sapa? sma gak la cm mama dia" weeeee~ actually der byk lg nak story tp dah larat plak nak karang.. huu~

kembali kepada tujuan asal post ini ialah,
sy nak ucapkn SELAMAT HARI IBU kepada mama tersayang PN SOFIAH BINTI LAZIM..
terima kasih mama sebab melahirkn anak perempuanmu yg sorg nie. terima kasih sebab menjaga, mendidik, mengasuh, memberi makan, memandikan, merawat, mengajar dan segala jenis "me" lg laa sehingga anakmu ini seBESAR dan seMATANG sekarang.. hehe!  terima kasih jgk sbb sudi melayan kerenah anak dara yg sorg nie yg smpai sekarang still lg x expert dlm memasak.. sabar jer la kn, heee..

SAYANG MAMA!!!
you know me well enough. right mama??? ^_~

owwhh.. sebelum terlupa, selamat hari ibu jgk buat mak2 sedara yang jauh dan dekat.. buat ibu2 dan bakal ibu di seluruh dunia. sesungguhnya jasa dan pengorbanan seorang ibu x ternilai harganya. tssssssssskkk~ *emo jap*

rsa nya smpai cnie jer, till the next post..
wassalam! ;)


Friday, May 6, 2011

21 candles finally are here..


assalamualaikum

how very fast the time has flown
someone is turning 21 today.. hehe!
(ekot time malaysia yea)


this brings a birthday greeting
and a wish for nothing less than good luck in the future
and special happiness.

sweet greeting from a sweet person.. gagagagaga~ :p

presenting >>>> birthday boy!!
tarrraaaaaaaaaaa~

jgn marah taw sy culik n edit pix kamu tnpa kebenaran! ;p
cumey kn?? hehe!

last but not least,
ur birthday cake.. eh2, cup cakes actually.. 

nie artificial jer laa.. nak yg real tnggu sy terer wuat cup cakes plak yea.. ;)

21 candles finally are here
(tp xder cake so candles nye pown x nmpk laa yea) :D
a bit more mature, mind fairly clear,
path in making future career. good luck in whatever you do!!
so, happy birthday to you..
may all your birthday wishes come true!!
have a blast dear~

with all my love on your 21st birthday.. ^_^
may Allah bless you!


p/s : kpd birthday boy, get ready utk bkak sampul yg berlambak 2 nnt.. hehe!