Thursday, April 28, 2011

Contest semua tentang 4!


assalamualaikum

saya telah di tag oleh Kak Long Aida utk join contest yg agak menarik nie, hehe!
boring2 so mari kita join contest yea.. ;)

click sini for more info

1. 4 PERKARA DESCRIBE ABOUT YOURSELF
- sgt tertarik dgn benda yg berwarna pink
- hati yang mudah tersentuh, haha!
- keciq molek a.k.a "kemetot".. :p
- gerun kepada binatang yg berbulu seperti kucing, arnab, dan yg sewaktu dgn nya.. :)

2. 4 NAMA MANJA KAMU
- ateen
- afiqah
- tin tin
- angah/k.ngah

3. 4 PERKARA BAIK YANG KAMU BUAT HARI INI
- mensedekahkn senyuman kepada insan yg ditemui :))))
- kemas bilik tido
- mop lantai
- cuci pinggan mangkuk periuk belanga semua

4. 4 TEMPAT YANG NAK SANGAT PERGI
- germany!!!!!!!!!! :p
- paris
- pulau yang dikelilingi air laut yg membiru
- taman yang penuh ngan bunga-bungaan yang mewangi

5. 4 BENDA WAJIB BAWA KALAU KELUAR
- purse
- handphone
- brg yg org perempuan jer guna.. teeettttttttt~
- jam tangan

6. 4 PERKARA TERAKHIR KAMU BUAT SEBELUM JOIN CONTEST INI
- view page rakan2 di FB
- chat ngan si dia
- view blog insan yang tag sy utk join contest nie
- view blog insan yang create contest nie 

7. 4 ORANG PALING KAMU SAYANG DI DUNIA INI
- my family
- BFF sy
- rakan2 seperjuangan dan sepermainan
- mereka dan keluarga mereka

8. 4 JENIS RAGAM MANUSIA KAMU JUMPA HARI INI
- kuat bergosip
- kedekut
- ckp suka jerit2 (sakit telinga eden nie haa)
- rajin kot.. hoho!

9. 4 MISI YANG MESTI KAMU CAPAI DALAM TAHUN INI
- nak jd flower girl utk cousin yg bakal berkahwin hujung tahun nnt.. haha!
- nak jmpa ngan orang JAUH!
- nak kumpul duit raya byk2 sbb nak bli camera 
- nak blaja lebih tekun dan rajin :D

10. 4 HABIT BURUK KAMU
- kalau x ska pendamkan jer
- kalau marah pown pendamkan jgk
- suka nangis dalam toilet, haha!
- selalu ngadap lappy smpai mata lebam :p

11. 4 PERKARA YANG KAMU FOBIA
- kucing!
- katak!
- anjing!
- lipas!

12 . 4 SEBAB JOIN CONTEST INI
- telah di tag
- sbb byk sgt free time smpai xtaw nak buat apa
- contest nie nmpk menarik tertarik lg da bomb
- sbb banner utk contest nie color pink! haha.. 

saya tag :

tarikh tutup pada 31 MEI 2011

sekian wassalam.. ;)

Saturday, April 23, 2011

undescribable!


assalamualaikum..


feel soo down right now, but i just don't want to give up!!!

just leave it to HIM...

only HE knows better........

Ya Allah, please ease me the way..
make me to be strong enough to face all those unpredictable things..

I'm just hoping for the best but I will prepare for the worst...


Tawakaltualallah!

may Allah Most High grand me and also you my dear friends success and happiness in this world and the next, and may He guides and bless us in our return journey to Him. Amen!

^_^


Friday, April 22, 2011

Okey FINE!!!!


assalamualaikum..

hello guys! 
ari nie emo ckit sbb der something yg sering sgt terjadi n terjadi lg ari nie n i just can't take it anymore.. cewwaaahhhh.. gedix laa sgt kn.. cm dasyat jer bunyi, padahal xder laa trok pown.. cuma dah x larat nak dgr n jwp jer.. hehe!

i admit that i'm a small/petite/KURANG TINGGI/kerempeng/x cukup berat lg per ek, pape jer laa yg sewaktu dgnnye. so, dgn berbekalkn ciri2 fizikal yg sebegitu maka rmai insan2 di luar sna yg beranggapan aku berumur lbey muda dr umurku yg sebenar. okey fine! sigh~ 

back to the story, ptg td dgn niat yg suci murni kuar laa nak g blikn buku2 rujukan utk adk kesayangan *erk* yg bakal menduduki Peperiksaan Menengah Rendah pd tahun ini. bertemankn my lovely mother, dah lpas pilih2 bku mne yg ptot then nak g bayar laa kn. aku pown beratur laa, pas2 dah smpai time nak bayar.....

akak cashier : adk ada member card x?? (smbil menghadiahkn senyuman)

me : x ada. penah.... (blum sempat abihkn ayat lg)

akak cashier : klu cm2 adk buat la skang. nnt akak bley bg 20% discounts.

me : bkn klu nak wuat member card nie dia der limit umur rite??

akak cashier : yea, dr umo 12 smpai 18 tahun. adk nak buat x?

me : erk~ bla bla bla bla bla....

okey, dah dpt tangkap x per yg aku nak luahkn?? 
HELLO! I'M TURNING 21 OKEY!! i'm not underage anymore... grrrrrrr~
dah slaluw sgt owg salah phm. even my mother's friends pown kta aku nie anak bongsu.. huhu! tp ske jgk klu btul2 jd anak bongsu.. hahaha! pas2 soklan yg slaluw owg akan tnya kat aku, bwu abih spm ker? sekolah mna skang??? huh???????????????? sabar2~

pape pown sgt bersyukur sbb dikurniakn tubuh bdn yg kecik walaupown kurang tnggi tp still senang nak cari baju. pas2 klu kat tmpt yg sesak2 or lorong yg sempit2 i still bley selit2 yea.. hahaha! :p

x ckup MATANG ker muka nie smpai owg kte still bdk skolah lg??
huhu!

sekian saja luahan perasaan utk post kali nie..
tata~


Friday, April 15, 2011

Homemade muffins a.k.a apam.. :)


assalamualaikum.

hello friends, ari nie mnghabiskan sepetang di dapor blaja wuat muffin.. owg melayu kta apam.. hehe!
teruja sgt sbb apam nie kecik2 n cute2..
they come with 2 flavors, strawberry and also blueberry filling.. :)

here are they.. jeng3~

ambik ko.. dah taw owg yg wuat nie mmg gle PINK, sume dia nak letak PINK.. haha!
first adunan : with strawberry filling.. nyummy~ ;)

before dikukus yea.. :)

nie yg second adunan, still jgk nak letak pink2.. 
siap gado2 ngan mama sbb mama nak letak choc.. :D


2nd adunan : with blueberry filling, pown nyummy jgk.. ;)

before kte kukus dia.. 


now i realize yg baking n cooking nie sgt fun okey.. hahaha!
even agak lma aku ngadap nak siapkn mende yg cute nie.. okey laa kot kn, first time wuat..
mama jd pengkritik n tukang jge api+periuk untuk kukus apam nie..
sape2 yg berminat bley laa order yea.. haha! tetbe jer nak wuat business plak kn.. :p

okey, that's all i think..
till the next post, thanx for reading n visiting.. tata~ :)


p/s : nnt nak blaja wuat cupcake plak, insyaallah.. :D

 

Tuesday, April 12, 2011

"unsenonoh".. :D


assalamualaikum

hello there! refer to the above title, please ignore my malay+english word.. hehe! 
you just can't find it in any dictionary, neither kamus dewan nor oxford.. :p

"unsenonoh" = un + senonoh
un = no/tidak/tak

so, unsenonoh means no/tidak/tak senonoh.. :)

actually nak story bout diri sendiri yg unsenonoh nie..
xtaw laa npa, tp sejak2 berada kat umah ska sgt amik dinner lewat2.. owg laen dah mkn, aku pkul 9 or 10 lbey2 bwu nak g jenguk kat dapur 2.. huhu! then, bla suma lauk dah abih mula laa godek2 sgala bnd yg ade.. dah laa x pndai msk pown.. tp xkn nak mkn sndr pown nak swuh my mom msk jgk kn.. huhu! so msk laa sndr.. tp timing msk 2 cm x sesuai jer.. pkul 9 lbey bwu nak msk utk dinner?????
agak2 laa kn, klu der husband nie mst husband 2 dah lari kn? g mkn kat luar ker?? g carik "tukang msk" laen ker?? hohoho.. sila tlg jgn praktikkn perangai cam insan yg "unsenonoh" ini..
gelap masa dpn nnt.. haha!!

moral of the story:
1st, sila jgn mkn lewat sgt dimalam hari, nnt buncit.. :p
2nd, sila jgn membiasakan diri msk lewat2 sgt tkot nnt smpai dah berumahtangga/lift pown stilllg msk lewat2.. sgt x "sehat" yea, tkot nnt husband akan wuat muka cmnie

caption : WHERE IS MY FOOD???? gagagagaga~ :p

sekian, wassalam! ;)



p/s : pix from google search yea..


Friday, April 8, 2011

pewut muncit senang atiiiiii.. weee~


assalamaualaikum~
(nada ala2 cm prof Izzi Hj Ali, hehe!)

Hey guys, dah agak lma jgk x update kn? huhu.. xder mende yg nak ditulis ++ busy ckit.. 
anyway, td kuar hangout dgn rakan2 setadika dlu. hehe! memandang masing2 tgh study week, so keyta perlu jgk merehatkn minda dgn berjimba secara sehat. hahaha.. mende laa aku ngarot nie.. motif utama kuar adalah utk mencari sesuatu.. but then, sesuatu 2 x dibeli pown sbb xjmpa.. yg dibeli nye mende laen plak.. haish~ sgt terpesong perjalanan hari nie.. sape nak jwp nie?? duet kuar cm air jer.. huu~

dah penat berpeleseran dr pkul 11 pagi lbey2 ckit, kitowg pown decide laa nak mkn kat secret recipe sbb i'm craving for its spaghetti meatballs.. hoho~ so, we make the order... :D
si kecik nie jgk yg makan byk, mak cek lg 2 owg 2 order cake jer.. ceh~

nie muka sblum ker slepas pewut muncit tah.. tp mmg senang ati laa.. hehe!

pon2~ haha!! nama gempak dia ana raffali eh2 suppose to be ana roslee..
tp kami ppgl dia kak long jer.. kikiki~

mungkin mereka dah penat melayan kerenah si kecik itu td.. kecian~ haha!

insan nie mmg dr dlu lg teruja klu nmpk uncle mcD, haha! 
p/s : dia x kecik tp uncle mcD 2 yg besar sgt.. :)

dah petang2 ckit kitowg g lepak cuci mata kat tasik Darulaman.
haish~ mmg cuci mata sgt.. ilang ilmu.. wuwuwuwu! :p

muka happy+excited sbb dpt kuar jln2.. weeeee~

conclusion nye, hari nie kuar jln duet byk abihkn utk mkn.
dat y pwut muncit2 and ati pown senang.. hahaha! ^_^

till the next post friends, tata~