Saturday, October 29, 2011

Thank You Friends


Assalamualaikum

tiada kata yang mampu terucap. hanya ucapan jutaan terima kasih yang mampu diperkatakan. tuudiiiaaa~ ayat apa pown tak taw. abaikan. huhu!

just wanna say trillion of thanks to all my friend for a very sweet memorable birthday celebration.
love you all so much!!! ;)

special made by syazana arfiah :)

cumey sgt kot, syg nak makan.. heee~

HAPPY BIRTHDAY TO ME! 

thank you Kak Pah, hehe! :D


thank you atin najwa. ;)
bila ateen ngantok time study ateen suka main2 ngan dia. macam yang frame jongkang-jongkit 2 jgk, hehe!



thanks a lot jgk kepada rakan-rakan lain yang wish through phone, fb and also twitter.
thanks lg sekali kepada orang jauh yg call berkali-kali untuk wish birthday and also danke for the GIFT. :)

that's all!
tak taw nak tulis apa dah panjang-panjang, hehe!

till the next post..
sayonara~


footnote : D.O.B 24 Oct 1990. FOREVER 21! :)

Sunday, October 23, 2011

Islamic Performance Night


Assalamualaikum

hellllllloooo :)

di petang yang hening ini ingin ku menceritakan kisah pada malam mingguku yang lalu.. danggggg~ 
ayat dah x bley nak puitis lagi dah :p
nie cerita LAST week punya yea, dah lama bersawang kat dalam draft, huhu!

last week on saturday night, IIUM organized the Islamic Performance Night(IPN). It's actually a closing launch for the 27th IIUM Convocation Fiesta. It was quite happening and indeed I enjoyed the talk and also the performance. theme for the talk was about STUDENT LIFE and LOVE. It's kinda interesting topic to be brought and discussed with the students. 
speciaaaalllll appearance for the night were ;
Ummi Ros from Rhaudatus Sakinah
Ustaz Akhil Hayy
Devotees
Mirwana 
Hafiz Hamidon
Heliza Helmi
Wardina Saffiyah

unfortunately, Kak Dina just spent a little time with us because she got other important thing to catch up. but it still worth to see her in person and listen to her inspiring words. thanx Kak Dina, you are beautiful as the way you are. wink3~ :)

Heliza, Ustaz Akhil Hayy and Ummi Ros were the panel for the talk and Hafiz was the moderator. the talk went hilariously yet it still full with the good messages. Heliza really made the night. She is like an eye catching and very talkative. Hope to see her closer but I don't get the chance. I think none of us that went that night got the chance. haha! nevertheless, we really enjoy the performance by Devotees and Miwarna. Last of all, Ustaz Akhil Hayy sang two song, Adam & Hawa and Hambamu ft. UIA's student named Nazmi maybe, if I'm not mistaken. hehe! They were just awesome and the event end up gloriously..

thus, before you guys click the X button on the right of the top, please do enjoy the photos, teheeeee~ :D



abang MC kita yea




nie tgh practice before buat performance, hik3~

:)

that all for now..
thanks for viewing and reading, toodles~
^_^


Thursday, October 13, 2011

Choc Fair!


Assalamualaikum

hye kawan-kawan serta rakan taulan sekalian.
 last weekend di UIA nie ada convocation festival. sesak terok kot. dah macam kat tengah2 KL. then during convest 2 banyak laa yea kedai2 yang mmg banyak jugak melenyapkn duit dari purse/wallet masing-masing. teheee~

tapi yang paling best ialah chocolate fair!
started on 9th until 12th Oct, which is smlm dah abih, huhu!
choc kat situ semua harga berpatutan dan nyummy~
mostly choc 2 homemade by malaysian/islam :)

let the choc do the talking, hehe!

 

choc yang ada teddy nie mmg menggugat iman >.<

 choc upin ipin pown ada taw.. sedap3~ hehe

nie bukan orang bagi yea, nie beli untuk diri sendiri tp macam sayang nak makan, huu~

kalau nak tahu, i just spent RM15 untuk semua choc kat atas 2.
murah kan?? so untuk gigi yang KUAT dan badan yang SEHAT, sila lah makan choc banyak2. dan untuk mendapatkan senyuman yang manis pown bley makan choc banyak2 jugak. hehe! :p




last but not least, picture with Datin Norjuma Habib kat kedai tudung dia aidijuma :)
but sorry sebab gambar x clear sangat since kitowg pakai phone's camera jer, dslr xdak duet nak bli,and semua muka lapar+penat berjalan nak pegi stabaz kat convest hill nie, huu~ gigih kan kitowg?? :D

sekian saja untuk kali nie..
till then!
have a nice day peeps~ ;)



Sunday, October 9, 2011

Blink!


Assalamualaikum

hello! blink3!!!! *_*
actually the title above have nothing to do with the isi perut  untuk post kali nie. teheeee~




gambar di atas adalah sejenis makanan yang diberi nama
"CRISPY POPIAH"

..it reminds me of someone..

missing someone isn't about how long is been since you've seen each other or the amount of time since you've talked. it's about the every moment when you are doing something and you wish "that someone" right there with you every time.

but unfortunately........ :(


nak balik rumah pleaseeeeeeeeee, huhu!


Wednesday, October 5, 2011

Mahallah Shafiyyah



Assalamualaikum


presenting you guys my small yet cute little room at mahallah shafiyyah..

 katil di atas meja study, meja study dibawah katil -.-



cumey x this little meow2 removable sticker? hehe!


 bookshelf 


last but not least my pinky stuff :D

spot the hello kitty bottle, haha!
macam kanak2 x?? x kisah laa kanak2 ker orang tua ker janji benda alah 2 cumey memang grab trus jer.. :p


sekian, terima kasih!


p/s : sorry sebab skang nie mmg banyak letak picture drpd menulis sbb malas + internet kat sini sangat super duper sopan. :(



Sunday, October 2, 2011

it's saturday night!


Assalamualaikum

hello there!
this is how my roommates and i spend on our weekend night
:)


MOVIE MARATHON!!
teheeeee~

p/s : klu nak badan yang sehat dan otak yang cergas jangan tiru aksi ini :p