Friday, December 23, 2011

Friday's thought


Assalamualaikum

say tata to classes and hello to final exam
yeahhhhhhhhhhhhh >.<

dear Mr Final, please be gentle to me.
huhu!

Financial Accounting Fundamentals
Management Accounting Fundamentals
Intermediate Accounting
Malaysian Taxation
Principles and Practice of Management

DONE!

Good Luck for those who are in the same shoes with me. 
Fight! Fight! Fight! ;)

okey senget!
don't know why. so sengetkanlah kepala anda yea.
hehehe

take care guys!!!
do pray for my success and i also pray for yours.
insyaallah.
MAY ALLAH EASE :)



Sunday, December 18, 2011

say hello to kitty!!!! ;)


Assalamualaikum

today i just went to pavilion AGAIN, haha!
but with one mission 
TO BUY HELLO KITTY STUFF!!

actually i found all those stuff last week at TANGS Pavilion KL but then felt hesitate to buy them. everything is sooooo cute and i just can't take them out of my mind until i decided to go back to Pavi and bought them. 

yeay!!! feel so satisfied on buying these adorable things. teheeee~
(tdoq lena dah lepas nie) :D

hello kitty shower gel, hello kitty shower n lotion (small size) and hello kitty lotion

weeee... my collection is increasing :D

thanx to my friends fiqa n ena sebab sudi teman si keciq cumey molek nie kuar semata2 nak beli hello kitty nie jer, hahaha! sayang kowg lebihhhhhh! ^_^

left, ena. right, fiqa :)

tokyo street level 6, Pavilion KL

merry Christmas, hohoho :p

giant bears outside Pavi. auuuummmm~

:)

that is all for now.
lets get back to the right track.
STUDY!!!
final exam is just around the corner. grrrrrr~

toddles~ :))

Saturday, December 10, 2011

LEP Night 2011 :)


Assalamualaikum


LEP Night is Language Enhancement Program Night.
It comprise of arabic, english and also bahasa. Briefly explain, it is a language competition among all uia students whether in gombak, pj or nilai.
so on Wednesday night was the closing and prize giving ceremony. i'm one of the contestant, hahaha! (betuah sgt aku nak masuk kn) i'm only one of the committees. I represented as protocol committee. ehem2~ 
ushering the VVIP tawww~ :D

here are some photos during the night.
do enjoy~

"labeling" task

after done with the work, went back to mahallah to prepare for the night event

ehem2~ ustazah pilihan yg x berapa nak terpilih! :p
theme color for the night were purple and black ;)

affiqah and afiqah :))

fida, atin najwa, fiqa and ateen fiqah :)

from the left : Kak Fiza(team leader), me and fiqa again 

-gigantic family-
good job everyone!!!! ;)

spot the pink one, lari tema. hehe!
we went crazy after all the hard work. *_*
(tp xda laa crazy mna sgt pown)

purple everywhere!!! 

for reading and visiting :D

have a nice weekend peeps~ 
^_^


Sunday, December 4, 2011

shopPINK WISEly?????


Assalamualaikum

hello there!!!

Year End Sale a.k.a YES is happening now.

i'm one of the "VICTIMS" of this unhealthy event. grrrrrrr~
FRIDAY (2ndDEC2011)
dalam keadaan separuh sedar, aku telah menghabiskan entah berapa hinggit (xnak kira sbb tkot kna heart attack) di ROXY dan jga iSETAN KLCC. banyak sangat kot SALE sampai juling mata yang kecik molek nie, huhuhu!

my peers pown terkena tempiasnya, haha!

 plastic bag bigger than me -.-

mek DILA and mek SAZA pown x ketinggal mendermakan duit
utk mendapatkn barang2 yang diingini, tehee~

nie mencuci mata dekat candylicious@KLCC
sesiapa yang terasa nak bagi choc/candy yg cute n unique kepada insan tersayang
silalah dtg ke candylicious nie.
berbaloi-baloi!! :D

then kitowg had lunch at NANDO's (duit kuar mcm ayaq lg) and makan petang merangkap dinner kat food court (bajet ckit). sampai uia berlari2 dalam hujan menuju ke mahallah, owh sangat romantik rite?? :p

the next day
(3rdDEC2011)
masih lagi dalam keadaan separuh sedar, keluar menonton wayang dengan bestie!


filem : OMBAK RINDU
location : GSC Mid Valley
time : 2.05 p.m

on that day, jalan sambil pejam mata, tetapkan iman kuatkan niat,
KELUAR HANYA UNTUK MENONTON WAYANG, X BOLEH BELI BENDA ALAH LAIN SELAIN MAKANAN! hehe. alhamdulillah, mission accomplished~ ^_~

nie bestie saya
kami kawan sejak dari dalam perut lg! okey tipu -.-
kami kawan sejak tadika sampai sekolah rendah n dapat ke sekolah menengah yang sama but hanya bertahan di sekolah tersebut selama berapa minggu tah, lastly 2,2 insan ini berpindah ke sekolah lain yg berbeza, terpisah kejap. tapi PERSAHABATAN kami x pernah TERPISAH and it will NEVER happen!
set ckit Kak Long~ hehe!

to conclude, skang nie dah dalam keadaan FULLY sedar and tengah confuse untuk membeli/mendapatkan sesuatu yang memang dah lama diidamkan. bajet dah cukup tapi tetiba terasa hesitate plak sbb klu bli skang, benda2 lain memang dah x boleh bli dah. klu x nanti OVERRRRRR bajet! huhu..
what should i do??????? *_*






p/s : ombak rindu best gilaaaaa okey, barang siapa yang plan nak g tgk 2 sila bwk tisu byk2. hik3~