Tuesday, February 1, 2011

My honey bunny..



assalamualaikum

hello friends.. how are you today?? are you okey? i hope so.. are you happy?? i hope so.. hehe!!
*xder motif* :p
hmm.. back to the topic. what is honey bunny?? or who is honey bunny?? yeaahh.. my honey bunny is my lovely cutie little cousin, Amna Zulfa, 3 years old. She is soooo adorable and a very talkative little girl. usually when she came to my house, the first thing is she will ask me like this :
" kak ngah, internet ada x? laptop kak ngah bley guna x? amna nak maen game. kak ngah ada game masak2 x? game yg lompat2 ada?" hehe! x pdn ngan kecik kemetot dah pndai ek nak on9 maen game segala bagai. sape ajar nie?? hoho~ ask her mummy.. :p

bila dia dah start bertanya segala bagai bentuk game, akak die yg cumey kecik molek nie pown jwp la :
"ada syg, tp amna kna g mnd dlu sbb laptop kak ngah xbley nak guna internet klu owg 2 x mnd lg."
haha.. bley tima pkai x jwpn cmtu?? hehe! okey laa 2 kn, sbb si kecik nie slaluw dtg umah ptg2 then die maen2 kat tmn dlu pas2 dah nak magrib bwu msuk umah. so better mnd dlu kn. bwu laa wangi harum berseri. ;)

bila si kecik dpt maen game (baru snap jer td)

sgt suka tgk kerenah si kecik nie. skang die dah pndai mengira in mandarin taw. blaja dr abg die la kot nie sbb kat skolah diowg blaja mandarin. owg kata, bdk2 kecik nie klu blaja pape cpt dapat n cpt ingat. so keep it up Amna. klu bley ckp byk bhs nnt cerah masa dpn youuuu. hehe! x lupa jgk terapkn dgn nilai2 keagamaan supaya menjadi anak yg solehah slaluw. insyaallah. so rakan2, kawan2 n sahabat handai, nnt klu dah kawen n dah der anak ajar n didik lah mereka dgn baek yea, bak kte pepatah "melentur buluh biarlah dari rebungnya". waahhh.. ayat nak best jer.. haha! sebelum saya mengundur diri nie satu lg picture si kecik kemetot yg cumey 2.

my honey bunny. heart her muchhhhh~


4 comments:

Arnie syuhaida said...

si cumel ni mmang talkative sgt! hahaha

ateen fiqah said...

hehe.. taw xpa..
dah laa ckp kuat.. mcm ummi dia.. :D

Arnie syuhaida said...

haha...btoi2...sket2 ckp 'dak ceq oi'

ateen fiqah said...

hehe.. btoi!!!
nak tergelak dgq dia ckp cm 2..
x pdn ngan kecik..