Friday, June 24, 2011

Malaysia National Band Competition.. :)


assalamualaikum

hello there.. semalam kn kite kn der pegi tgk band competition yg northern zone nye..
only 2 schools took part in this competition.
1. SULTAN ABD HAMID COLLEGE (SAHC BAND)
2. SULTANAH ASMA SCHOOL (SASBAND)
lg satu school 2, Keat Hwa High School x boleh join this year nye competition sbb diowg dah jd JUARA peringkat kebangsaan last year.

kepada peminat kipas susah mati or yg sentiasa mengikuti perkembangan band nie, nama sekolah Sulatanah Asma mst tidak asing lg buat anda semua kn? diowg dah pnah mng bekali2 kot n dah pnah pegi smpai ke Italy dan jga China kot. lg satu sekolah yg der marching band yg gempak kat Kedah nie ialah  KEAT HWA High School. diowg nie last year dpt Johan peringkat kebangsaan then g lawan kat Shanghai kot kalau x silap. so this year diowg x bley dah nak sertai competition nie.. kena tnggu next year plak baru diowg dpt join blk.

nie first time kot g tgk band competition secara live depan mata, haha! so keterujaan 2 agak dasyat yea. pegi plak ngan membe yg merangkap ex-student Sekolah Sultanah Asma 2 mmg happening laa.. terasa rindu saat2 sekolah dlu sorak rmai2 smpai nak terkeluar anak tekak.. teheeee~

meh nak selitkn ckit beberapa pix yg dpt ditangkap oleh camera handphone ku yg sgt MAHAL nie.. haha!

layan~

Sultan Abd Hamid College (SAHC Band)

SAHC Band lg.. :)

haa... nie Sulatanah Asma School, SASBAND! 

diowg nye costumes sgt smart n cute okey.. me likeeeee!!

formasi diowg sgt cantek!!!!

nie diowg nak buat huruf S which is stand for Sultanah.. cumey okey~ :D

sowey laa yea, pix x berapa nak jelas sbb pkai handphone MAHAL sgt, hehe!
owh.. lupa plak nak gtaw kn SASBAND won the competition and the runner up, SAHCBAND. but both of them are in the top 10 ranking of Malaysia National Band. SASBAND is leading with 86.1%. well done SASBAND! keep it up!!! ;)

owhh.. before that enjoy the video yg telah direkod oleh handphone MAHAL aku jgk, hik3~
(sempat rekod 1 lagu jer.. yg laen dah mls nak rekod sbb teruja tgk diowg perform.. :D)

video


hope u enjoy it! tillll then~ ;)

p/s : sowey laa quality video mmg hampeh n sila abaikn owg yg dowk jerit2 2.. hehe!

No comments: